La democràcia és sinònim de negociació, de parlar amb la gent, de demanar opinions, d'abastir-se d'un infinitat d'informació per a al final arribar a unes conclusions que en el conjunt dels agents socials que conformen una societat , les resolucions a què s'arriben estiguen en sintonia amb la gran majoria, no sols amb la majoria. Una vegada arribem a este escalafó podem parlar de democràcia.
La jove democràcia del nostre país, començada amb la firma de la nostra constitució, que celebra en estes dates, trenta anys, ha sigut un cúmul de despropòsits a les llibertats del ciutadà. Al ciutadà, se li ha venut la llibertat, amb el proposit que ha d'estar en mans de l'electe políticament en les urnes, ja que este sap mes que ningú de llibertat, simplement perquè dona la cara o simplement per l´oportuniste que és. A això els entesos li diuen, la democràcia de les elits representatives, quasi trenta anys convivint amb este regim representatiu, regim que per si, tot sol es desqualifica com a convivència en llibertat, les decisions les prenen sempre els mateixos.
Rectifiquen els polítics, les elits representatives no funcionen, i d'uns anys per hasta aquí es parla de la democràcia participativa, però volen muntar-la de manera, que el control estigue en mans del poder representatiu. I la forma d'orquestrar la participació ciutadana, és a dir el reglament, ho elaboren les elits representatives, és a dir, això de sempre, els mateixos que decidixen.
Avui en dia es pot dir que tots els menors de quaranta-cinc anys, han crescut en llibertat, ja que la dictadura els va agafar molt jóvens, sense oblidar que l'educació franquista s'ha transmés a esta generació.
Em pregunto com la regidora de participació ciutadana entra en el joc de les limitacions de la participació ciutadana, sent tan jove. Com pot arribar a la conclusió que el reglament elaborat per ells és l'adequat, arribant a dir “m'és igual” volent dir, a pesar que l'oposició li diga que es pot i ha de millorar-se, nosaltres som la majoria i per tant estem en poder de la veritat, sabem el que fem i el que és bo per a la ciutadania.
He vist la talla política del grup governant en este ple, les dos intervencions, la d'urbanisme i de participació han sigut deplorables, sort per al grup governant, que el portaveu socialista ha aconcellat a l'alcalde de mediar, crec que és va equivoqua en este aspecte, ja que una actuació cirquense s'haguera quedat curta, comparant-la amb la intervenció dels dos representants de CIU, si l'alcalde no talla les repliques a petició del portaveu.
CIU Amposta no vol la democràcia participativa, sinó l'oligocracia participativa.
miércoles, 26 de noviembre de 2008
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario