miércoles, 12 de noviembre de 2008

JA TENIM ELS MOSSOS!

La policia catalana, la policia de proximitat, jo crec que són dos veritats a mitges, per tant una mentida completa. No vull caure en la temptació de comparar una policia en detriment d'una altra, primer per que sé qual és la funció de tota policia. El que si puc com a ciutadà és valorar l'eficàcia de la policia de cara al ciutadà, i la valoració la pot fer el ciutadà en relació al territori que habita i exercix la seua labor quotidiana. Aquí en les terres de l´Ebre des del desplegament dels mossos, tots aquells que han necessitat del cos policial català se n'han adonat que estos en compte d'estar al servici dels ciutadans és al inrevés, i ademes no sé si la formació acadèmica que té este cos, de prepotència i de falta tacte en el tracte al ciutadà és inculcat en l'aprenentatge, o és inat en el tipus de joventut que s'incorpora en esta policia autonòmica, tant si és d'una manera o una altra els comandaments han de corregir estos comportaments.
Parlant de proximitat, la guàrdia civil en el nostre territori tènia un aquarterament a menys de quinze quilòmetres de qualsevol ciutadà, passa el mateix amb els mossos? Que passa quan un ciutadà ha de fer una denúncia per robatori i el seu poble esta a mes de trenta quilòmetres de l'únic quarter de la capital de comarca, en estos pocs dies de desplegament, la practica ha demostrat que el ciutadans ha de desplaçar-se a la capital, a part dels problemes anteriors perquè es persone la patrulla en el lloc dels fets. Segurament que el ciutadà es donara compte que la proximitat de la nostra policia és molt llunyana, si no es busquen alternatives mínimes, com poden ser vehicles d'atestats itinerants per a atendre les denúncies dels ciutadans.

Una altra de les mentides és el nombre d'operatius que té el cos, que no s'enganye al ciutadà amb xifres que en la realitat no arriben ni hi ha la mitat, que servix presumir de nombres quan la practica és una altra, descompten vostés, baixes, vacacions, sortides de torns etc. I es donaran compte quants són els efectius operatius per a set milions i mig de ciutadans, de rialla, això si, si hi ha una manifestació obrera, ja la reprimirem.

Quant a la catalanitat, el mosso groller continua invocant la paraula castellana “ no me toques los cojones” típic de la baixa formació cultural d´aquesta classe de policia.
Em resta dir-li al nostre delegat del govern, que si la nostra policia seguix en esta linea, el ciutadà haurà perdut qualitat d'atenció de part del cos de seguretat, mirant l´eficacia de l'anterior.

No hay comentarios: