domingo, 29 de agosto de 2010

VISCA CATALUNYA!

Esta clar que la nostra societat cada vegada té menys consciència social, el mateix sistema ho fomenta.
És que ja ningú es pregunta que és un país, qui conforma un país?
Preguntem-nos! Som els ciutadans? Són els polítics? Són els nacionalistes en extrem? Els poders fàctics? Tots són grups de pressió dins una societat.
Ve la gran pregunta, qui sosté tota la infrastructura d'un país? I qui hauria de decidir?

En este país, on el ciutadà mig ja no sap quin és el seu, el de sempre, la qual cosa ven, d'una part i de l'altra, Espanya-Catalunya, un enfrontament portat al màxim des dels segles. Ara, quan es parla de negocis, tots són uns, no importa Barcelona o Madrid, van al lloc que siga.

Un exemple del que són els països, i quins interessos els impulsa. En el meu ultim viatge per terres aragoneses, mes de mil quilòmetres per les seues carreteres, contemplant els seus meravellosos paisatges, per cert sense tindre cap conflicte per ser català. El gps em va assenyalar dos radars de control de velocitat, un d'ells tan recent que no m'ho localitza.
Terres de l'Ebre, cul de Catalunya, com ho diem els d'aquí, on el sobreviure ja comença a ser difícil. Cinquanta quilòmetres de carretera nacional, set radars, a part d’els què hi ha en carreteres secundàries, estadísticament tenim menys sinistralitat al tindre tants radars?
Perquè el nostre país ha de ser diferent respecte a un altre, som mes delinqüents? O hi ha altres interessos? Els que fomenten estes diferències, qui son, els d'aquí o els d'allà? El que si hem de tindre clar els ciutadans, és que ens és el mateix que ens donen cops o pallisses, vinguen de Barcelona o de Madrid. Nosaltres els ciutadans sempre a patir les conseqüències.
El que diria un bon francés en este cas, és, a la merda tots! Des de la primera a la ultima autoritat.

No hay comentarios: