lunes, 9 de julio de 2007

ANIMALADES

A Amposta maten el bou





En les festes del barri de l'AA.VV l´acollidora, la policia local ha matat a trets al bou capllaçat. Es veu que per qüestions tècniques el bou s'ha soltat, escapant-se, creant una situació de perill, per la qual cosa la policia local ha pres la determinació de matar-ho a trets, estant d'acord amb l'acte, ja que no tenen res previst per aquestos cassos, perquè primer esta la seguretat de les persones. Com a aficionat als bous, i respectuós amb la tradició popular de les nostres terres, crec que tant les autoritats de la ciutat com les penyes taurines no s'han assabentat que estem vivint en el segle XXI i en una societat suposadament opulenta. De tots és sabut que ens volen arrabassar el nostre costum, no es pot permetre matar un animal a trets, perquè estem donant motius als antitaurins perquè es posen mes en contra nostre, i crec ademes que amb motius. Jo els diria a les penyes i a les comissions de bous que tant “diuen” que cuiden els bous, impedint que se'ls maltracte, la mort és el pitjor maltractament que puga rebre un esser viu, per tant tenim l'obligació que això no torne a ocórrer, i com he dit, la nostra societat té els mitjans.
La legislació ens obliga a tindre una ambulància, un metge, un veterinari i també, suposo que com a prevenció, en aqueste cas la policia local, seguint l'acte per a una possible actuació, que ha sigut amb una arma reglamentària, bàrbar, típic d'un país subdesenrotllat. Aixó si, fem un gran monument al corre-bous, tots a fer-se la foto, aixó ven, aixó porta vots, la tipica politica populista bananera, o vestim tot per fora a i dins no hi ha res. No seria millor que la policia fora preparada amb un arma de dards tranquil·litzants, d´aquesta manera no estimariem mes als bous? O és que no sabien que existien aquestos artefactes? Si els responsables d'organitzar aquestos actes populars, imprevisibles ja que es tracta amb animals, amb un risc físic, no saben estar al dia de les novetats que permeten una major seguretat, llavors diria, apaga i anem-nos.
Crec que amb aquesta experiència, que no es novedosa, el responsable de la festa dels bous, a nivell municipal, haurà pres nota, i ja tindrà damunt de la taula el remei.

No hay comentarios: