sábado, 21 de mayo de 2011

MOVIMENT 15 DE MAIG


Esta convocatòria és una convocatòria espontanea? El que si es pot dir que es a causa de la situació per la qual esta passant la nostra societat.

La situació en què ens trobem és fruit d'uns interessos econòmics que van fer en el seu dia una manera de viure artificial no d'acord amb les necessitats reals de la nostra societat, per este motiu hem arribat a on estem, amb un desocupació juvenil de mes del 40%, famílies senceres sumides en la mes absoluta pobresa.

El poder econòmic dels bancs i de les multinacionals estan arrossegant als nostres polítics a mesures que només beneficien a estos, això si, acompanyats d'uns retalls en una sola direcció, la societat civil, natros som els encarregats de pagar el que altres han fet malament. Si no despertem i plantegem que nosaltres també volem decidir estes polítiques dutes a terme en tots els nivells de governs, els ciutadans anem de cara a les màximes penúries que podem imaginar.

Estem convertint la nostra societat en una societat amorfa, conformista, on només ens preocupa les televisions amb informacions manipulades de cara als interessos d'uns pocs. Els grans partits de futbol, també fomentats per a uniformar en la ideologia que no hi ha problemes, que les úniques rivalitats són esportives, ens volen fer creure que la nostra societat no esta dividida en classes, que s'han acabat els que lluiten socialment per unes idees i el bé estar de tots en definitiva que aquí tots som rics no hi ha esquerres ni dretes. Que l'única solució als nostres problemes són els retalls als salaris per a ser mes competitius, també cal retallar tots els avanços socials que hem aconseguit durant estos anys. El neoliberalisme ens ha portat on estem i ens volen fer creure en solucions neoliberals per a acabar amb esta crisi que només ha fet que començar.

El clientelisme de tots els partits polítics ens fan ser subdits, quan el poder real de la democràcia és el ciutadà amb drets, volem ser ciutadans de dret amb participació en la seua elaboració, no el xec en blanc per a quatre anys.

1 comentario:

Josep Gironès Descarrega dijo...

Aquest és un dels articles més clarividents i fonamentats que has escrit mai.