domingo, 15 de septiembre de 2013

ENTENIMENT?



Crec que els dos nacionalismes tenen un concepte equivocat, hi ha radicalitat avui dia en els dos bàndols. Espanya com ha concepte de nació desde el punt de vista de les oligarquies, sempre ho ha segut radical. Catalunya no, el seny ha acompanyat totes les accions fetes per els catalans, si que es veritat que la burgesia catalana ha tret profit i no li ha importat la identitat, si no els calés. En el passat, ERC era la representant dels burgesos catalans, avui pareix que no, esta CIU, potser que ERC al no tenir el lloc de representació històrica, d’aquí bé la seva radicalitat nacionalista? El poder econòmic no necessita les urnes per fer canvis, serà la nostàlgia que té ERC

També crec que s’està oblidant aquella frase “las dos españas” ens recordem que hi ha una atra, perquè serà? La Espanya de la caverna, la que tenim avui i la Espanya que els nostres avis varen intentar fer on tots i començàvem a cabre, en moltes disputes com és normal en tot procés de canvi.
Jo em faig una pregunta, Catalunya esta entrant dins la caverna també? Si no és així no s’entent, hi ha molta veritat a mitges en el discurs nacionalista.
És possible el enteniment com els dos bàndols  veuen la situació actual? No,  de cap de les maneres. Tinc una cosa clara, per puguer ser independent Catalunya, primer hem de canviar Espanya, fer esta Espanya per la que varen lluitar els nostres avis, desprès segur que podrem optar per la consulta sobiranista. Ens quedaran ganes llavors? Treien fronteres per un costat  i posa’n per el atre no anirem en lloc, el temps dirà.





No hay comentarios: