lunes, 30 de marzo de 2009

LA CORRUPCIÓ ÉS COSA DE TOTS?

Portem setmanes sentint parlar de la corrupció efectuada per l'alcaldessa de la Muela i els seus sequaços. La denúncia ha sigut presentada per un sol ciutadà, fa un any, pareix que estos supòsits delinqüents de la cosa de tots, han donat amb un jutge que sap el què és impartir justícia, i la conseqüència ha sigut el destape de tota una trama, que si es realitzara en tots els ajuntaments, pocs polítics i funcionaris corruptes és salvarien. No sé els indicis que ha hagut d'aportar este ciutadà per poder implicar tots estos indesitjables.
Però si que puc dir, que ciutadans d'estes terres han demanat al seu dia a la fiscalia de Tortosa que investigue a algun consistori, per fets térbols duts a terme per exalcaldes i regidories d'urbanisme, al dia d’avui estan esperant una resposta. És tal el caciquisme imposat pels càrrecs públics, que ha paralitzat els tràmits, o hi ha connivència amb la fiscalia? No és l'obligació de jutges i fiscals la de perseguir el delicte davant dels indicis que aporten els ciutadans?

Esta és la pregunta que ens formulem els ciutadans. També sabem que hi ha denúncies interposades en els jutjats d'Amposta, entre altres jutjats, contra els mateixos càrrecs denunciats en l'ajuntament de la Muela (secretaris, arquitectes, empresaris, alcaldes i regidors), però traslladat als càrrecs locals de la zona. Els mateixos mitjos de comunicació de les nostres terres en fant ressò.

Les dites denúncies estan fonamentades i tenen indicis de delictes urbanístics, trafic d'influències, malversació de cabals públics, prevaricació, ús d'informació privilegiada i negociacions prohibides a funcionaris.
Els ciutadans creiem que la justícia funciona per les denúncies interposades pels particulars.
I una vegada comprovats els indicis i practicada la corresponent investigació dels fets per part de qui legítimament ostenta dit deure, realitzar l'acusació en aquells casos en què procedisca, sempre davall el principi de la presumpció d'innocència.
La corrupció en la cosa pública és un tema preocupant, i que els ciutadans no prenen a la lleugera, per tant hauria de ser presa molt seriosament per part de la justícia. Tenint en compte que a hores d'ara i junt amb la desocupació és el major càncer de la societat a què ens enfrontem

La investigació de les presumptes conductes de corrupció ha de ser realitzada per la Justícia, davant de la més mínima prova o indicis presentats davant de l'autoritat judicial o policial. Només el jutge pot autoritzar les escoltes, entrades en domicilis, seguiments, obtenció de dades protegides i comptabilitats dels presumptes implicats, dades estes, a què difícilment un ciutadà particular tindrà accés i que són absolutament necessaris per a poder assentar en la banqueta dels acusats als presumptes delinqüents.
Molts ciutadans esperen que la justícia de les terres de l´Ebre funcione
.
.

No hay comentarios: