martes, 14 de julio de 2009

EXPLICACIO ESCRIT A LA FISCALIA

Adjunt a l'escrit a fiscalia

En este escrit de la fiscalia podem veure que el fiscal aprecia indicis de prevaricació urbanística , trafic d'influències i aquells que poden derivar-se de la Instrucció i en els fets denunciats. També es pot llegir com la Fiscalia menciona i relaciona l'actual empresari urbanístic i exalcalde d'Amposta i a un altre conegut empresari de lés terres de L,Ebre..

El dit document es referix a una denúncia presentada davant de la Brigada de delictes Urbanístics de la Guàrdia Civil de Tarragona i sobre la qual se seguixen diligències prèvies en el Jutjat d'Instrucció numero 1 d'Amposta. Denúncia en què s'exposen, segons pareix, diversos fets, entre altres, els ocorreguts sobre l'assumpte dels Multicinemas i el seu irregular funcionament sense llicència durant mes de 7 anys així com a diverses actuacions urbanístiques en el Polígon Industrial de Tosses, segons va ser publicat en el diari el Punt (i veu de L,Ebre) recentment.

Respecte a l'Arquitecte Municipal d'Amposta la Fiscalia demana aixecar testimoni d'allò que s'ha denunciat sobre ell, a l'haver ocorregut presumptament en el municipi de L'Ampolla i no a Amposta Es Jurisdicció competent i segons pareix guarda relació amb les adjudicacions de projectes particulars abonats per l'Ajuntament de L'Ampolla a l'arquitecte d'Amposta en el PP7-1, el propietari majoritari del tal Sector era l'empresa TEYCO S.L qui a la vegada, també promou a Amposta.

Posteriorment el jutge encarregat de la Instrucció, per mitjà d'Interlocutòria, remitent una peça separada d'allò que s'ha actuat contra l'arquitecte, al Jutjat degà de Tortosa per a la seua tramitació. També ordena la continuació de les diligències i investigacions sobre els fets d'Amposta, considerant que no és competència dels particulars la investigació i depuració dels fets.

Les manifestacions que hem llegit en mes-ebre, que una societat promotora urbanística particular com a manera d'exemple, Amposta Capital pot servir per al desenvolupament de la ciutat d'Amposta, donant a entendre que és una ONG pot causar , si més no, una continguda hilaritat.

Va ser un dels seus administradors i socis el que junt amb l'actual alcalde i en una roda de premsa, va manifestar que anaven a sol•licitar-se 10 Milions d'Euros d'ajudes publiques per a l'establiment d'un projecte particular conjunt amb una altra empresa, segons va ser publicat en un diari local. Com a comentari dit per els ciutadans, diuen qué lés empreses series busquen socis serios, i és pregunten, si esta empresa que s’esta implantant a lés nostres terres, té esta manera de ser. Tots i farem cap, deià en una opinió.

La realitat és que les naus industrials que oferta una de les empreses urbanístiques de l'exalcalde en el Polígon de Tosses, o en els terrenys de l’Oriola, res tenen a veure amb una ONG o amb societats sense ànim de lucre, que són ben diferents dels arreplegats en els estatuts i objecte social de la mateixa.

D'altra banda l'ajuntament d'Amposta ha emmudit la sentència del tribunal Superior de Catalunya en la que desestimava la modificació puntual del PGOU en relació al projecte de Montsianell Residencial, tramitació judicial que ha costat uns bons diners als Ampostins i que alguns ciutadans ens agradaria que es diguera exactament la xifra gastada en advocats, costes i tramites des de l'inici del dit assumpte urbanístic,i el benefici que ha generat per al poble.

Va ser publicat en premsa en el seu moment que l'exalcalde va ser conseller i posteriorment soci de dita mercantil que va pretendre requalificar les faldes del Montsianell, suposem que també, sense anime de lucre. Les manifestacions abocades en premsa per l'exalcalde sobre este assumpte es poden trobar en les hemeroteques.

Respecte al Pla general d'ordenació Urbana d'Amposta és public i notori que l'equip redactor diuen ha sigut l'empresa Tècniques i Construccions de l'Ebre, com així s'exposa en la pròpia web municipal, per la qual cosa no caben mes comentaris respecte d'això.

Per consegüent és normal que l'actual empresari urbanístic i exalcalde es trobe preocupat, davant d'inclús la possibilitat que siga sol•licitat un suplicatori al Tribunal Suprem per a poder investigar tots els fets denunciats i que es troben repartits per uns quants jutjats de la comarca.


Si és el cas, seria mes sensat reconéixer els errors de gestió passats I recomanar transparència a l'actual alcalde i que s'investiguen sense cap discriminació totes les denúncies administratives presentades en l'ajuntament.


Salut i República!

No hay comentarios: