domingo, 14 de febrero de 2010

CARTA AL CAP D'ELS MOSSOS, TERRES DE L'EBRE

Tots sabem que els cossos armats són els que sustenten l'estat. La policia és un d'ells, si vosté em pregunta, és necessària? Li diré, va ser ideada per a protegir al poder, a partir d'aixó podem filosofar.

Conta la llegenda, que una reina va nàixer coixa, i com ningú gosava dir s'el, ella no el sàvia. Fins que un dia un vassall va trobar la forma que sàpigue la seua minusvalidesa.

Seré el missatger. Dir-li alguns comentaris que és senten sobre el cos que vosté ha començat ha dirijir en lés nostres terres. Els mossos d'esquadra no són extraterrestres, el cos es nodrix de la societat a la qual pertany, amb les seues virtuts i defectes, és a dir que són poble, per tant tenen les mateixes errades que els que vigilen. Quede clar que parlem de la relació, policia, ciutadans normals, que paguem el vostre sou, no de la delinqüència comuna, que és un altre tema.
El ciutadà té clar que si infrinjix la norma i esta és vista per un agent, este haurà de complir amb la seua funció, no la política recaptatòria amb l'infractor, cosa que esta passant, i molt comentat entre la ciutadania. Sabem que el victimisme és típic d'aquell que és agarrat infraganti, però quan hi ha tantes queixes, quelcom esta passant.

També sempre esta la comparació de comportaments, entre els uns i els altres, i la dels mossos, diuen els ciutadans, no és massa exemplar.
Sàvia vosté, que quan estos surten de marxa, i tornen un poc carregats, truquen als seus companys, per a saber on tenen els controls, ademés ho comenten, un poc desmanotat, no? Estos i altres comentaris semblants arriben desde la ciutadània, si això és predicar amb l'exemple.
Mire senyor intendent, l'única diferència que existix entre vostés i la ciutadania és un uniforme, el ciutadà pagà només demana que siga ben portat, i no s'abuse d’ell.

Una salutació senyor intendent.

No hay comentarios: