martes, 25 de mayo de 2010

MERCAT A LA PLAÇA

Dos dies festius complets, una organització ben planejada, una participació popular entusiasta, es notava que la gent disfrutava de l'ambient d'amistat, trobante en los amics i xarrar de la família de la situació econòmica, un ambient de poble, segurament el que buscaven els organitzadors o no?.
El que si puc assegurar, que els que hem reviscut estos dies, no era l'ambient que existia en l'Amposta de principi de segle vint, i tampoc estava en l'anim de ningú el reviure-ho com llavors.
El que he pogut constatar en estos dies d'exposició, encara que fasse temps que ho veig, és que Amposta no té història, parlo de la història dels ciutadans que l'han poblat. Això ho constato en les xarrades a què he assistit, és mes, la poca que hi ha només parla de l'oligarquia ampostina. Qualsevol, inclús amb poca formació cultural diria, això és impossible. Si! Això és així, la història s'escriu, l'escriuen els que la viuen o després pels treballs de busca dels historiadors. Aquí ningú compta com era el mal viure d’els nostres avantpassats, les penúries dels treballs, els abusos dels terratinents. L'ambient medieval viscut fins fa poc mes de quaranta anys. Esta clar que en el carrer ningú vol penúries, però he trobat a faltar un record, en les xarrades, que parle del poble que ha patit, dels nostres avis. Els que en lo seu temps van fer Amposta, no els que s’han enriquit a costes d’Amposta. . Llig a Arbó alguns diran, no és això, si volem recordar, recordem tot, el bo i el pitjor, espero que l'any que vé siga així.
El competir sempre és bo, simplement ajuda a millorar, ara, quan es competix cal mirar amb qui, si no, estas abocat al fracàs.

No hay comentarios: