domingo, 13 de noviembre de 2011

DEFLACIÓ?


                         




Avui es parla que estem a la vora del precipici, ningú diu el que que hi ha en el precipici. Perqué els grans gurus economics no dieun res? Sols solten paraules que estem al borde de ….. Que si no retallem….. Y quin encert recuperarem si els de baix de tot apretem el cinturó, és veu que la solució la tenim natros com tambe la culpa.  Perqué els empresaris que sempre en la boca gran han dit que ho pagaven tot, ara no en queda cap, no podem contar en ells, han marxat tots fora a guanyar més,  que farem? Ciutádans a paga ens toca i sobretot callar, sino sabreu que llavors si cobrareu, peró en especie.

El precipici i el fons s'anomena “Deflació” qualsevol economista ens podria donar una lliçó sobres el tema, jo no. Més ho menys és una baixada generalitzada dels preus i un PIB negatiu, per a considerar-se deflació diuen els entesos ha de durar mes d'un semestre, el resultat és catastròfic per a les capes mes baixes de la societat. Alguns diran, ja esta passant desde que estem en crisis, no, que no s’enganye ningú, no te rés que vore en el que hem tingut hasta ara.

Però aqui seguim mirant-nos el melic, el nostre ajuntament, ni cap, esta prenent les mesures adequades per a pal·liar el que se'ns acosta. La administració municipal és el primer escaló que té el ciutàda per puguer organitzar politiques socials de ajudes directes a veritables necessitats, més en ciutats menudes que ens coneixemt bastant tots.  Estem regalant milers d'euros a causes abocades al més rotund fracàs, per un suposat eixecament de l’economia. La ultima, la federació de comerç, i el que no sabem! A causa de l'actuació opaca en tots els seus comptes per part del nostre equip de govern, segons la oposició, i aqui no passa res. Se sobre entén que estan els orgáns reguladors per a possible actuacions no convenients sobre les nostres arques municipals, com són en primer lloc la secretària i l'interventor seguits de l'oposició? Se senten veus, que si uns murs, que si la secretària, una denúncia etc, però gens clar, opacitat completa, això és només un exemple, autoritarisme absolut. Els nostres diners administrats com decidixen quatre.

Si la deflació s'establix sobre la nostra economia, tenim a les portes de moltes més famílies la gana, fort de dir-ho, però és la realitat que ens espera. Les mesures paliadoras a nivell de cada ajuntament existixen, tots són mesures socials necessàries, mesures socials de xoc preparades per fer front al quart món existent en les societats industrialitzades, totes basades en la simple subsistència com són el sostre i el menjar.

Portem perdent el temps sostenint l'insostenible, ajudes econòmiques llençades en un pou sense fons, demostracions es poden assenyalar totes les que es vullguen. Esta vist que anem cap al no-res. Sempre les societats han passat factura als abusos del poder, en la història esta escrit, i pel que s'ha vist tornarem a repetir-les.

1 comentario:

Josep Gironès Descarrega dijo...

En els darrers anys ha proliferat l'economia d'aparador i de la subvenció, cosa que ha restat autonomia i empenta. Ara haurem de torna a començar de ben avall.