martes, 19 de junio de 2007

Amposta és capital?


Una capital, com diu el seu nom és cap, en aqueste cas de la comarca. També comporta l'estar al capdavant de totes les notícies que genera, normalment inherents a la dinàmica del seu que fer diari, de totes les forces socials. Moltes vegades em pregunto si el teixit social d'Amposta té aqueste dinamisme, simplement perquè Amposta no genera les notícies que hauria de crear un ambient de polèmica, entre els diferents agents socials, i que quasi sempre aquestes diferències al final revertixen en una millor qualitat de vida.
En que baso la meua valoració, primer, en el que viure diari de la nostra ciutat, els ciutadans no participen de les inquietuds a nivell general que existixen, cadascú es preocupa del seu problema personal, i encara que aqueste problema siga de mes gent, cal solucionar-ho personalment, és el que ens han ensenyat, és el lògic alguns diran.
Segon, si som assidus a llegir la premsa a nivell local o comarcal, veurem, que a banda de les notícies generades pels polítics o els seus partits, les entitats associatives amb notícies seues, brillen per la seua absència. Si a algú li pica la curiositat, que pregunte totes les revistes que s'editen en Benicarló o en Vinaros, tant d'entitats polítiques com culturals. A Amposta hi ha revistes editades amb caràcter lucratiu per als seus patrocinadors, la qual cosa no lleva la seua legitimitat, algú sap de una revista periodica editada per algun grup cultural o altres a Amposta. Perquè si parlem de la revista municipal, sobren comentaris. Crec que aquesta pobresa de opinió de part de la ciudadania es podria exportar a la reste de pobles de les Terres de l´Ebre.
Aquesta falta de la implicació de la ciutadania ampostina és segurament donada al seu passat agrícola, ja que queda demostrat que les ciutats industrialitzades són mes reivindicatives. Portem mes d'un any en què CIU Amposta, solta el discurs de la participació ciutadana, amb tot el que hauria de comportar amb si, locals, ajudes a la formació de revistes, i sobretot un centre cívic en què estiguen ubicades la majoria de les associacions, on es puga intercanviar opinions sense surtir del local. No la disseminació ( no parlo de les AA.VV) de les entitats, per a seguir la política de dividix i venceràs. Un democrata auria de saber que el dialeg es primordial per l´enteniment.
Esperem que la forma de governar canviara amb el nou alcalde.

No hay comentarios: