miércoles, 28 de diciembre de 2011

QUAN LA TRANSPARENCIA A AMPOSTA?






Eics/eiques!! Heu vist? La casa reial! Institució inexpugnable, tancada rígidament, fosca, opaca, obri una finestra perquè entre un poc de llum (un començament). I perquè? Pels mals comportaments d'un dels seus membres, sense judicí ni sentència prèvia, estrany no? Per quelcom sera.

Jo sóc de la cultura de l'esforç, de l'estalvi, marcat en la meua forma de ser per lés meués arrels i augmentat pels meus orígens pagesos, d'allò de, qui guarda quan té menja quan vol. Dit això.

Esta vist que el panorama que ens oferix als ciutadans és que els nostres estalvis fruit de tota una vida serviran per a pagar la mala gestió d'uns pocs. Si els nostres estalvis servixen perquè el futur siga millor, jo almenys estic disposat a sacrificar-los, el mobylette fins tot (els franquistes que queden saben a que em referixo) però en una democràcia el sacrifici dels ciutadans significa una contrapartida de transparència en el gestor public.

A Amposta el gestor public a sigut igual que la casa reial, de poca transparència, cap diria jo, les corrupteles comentades per molts, així com les possibles malversacions publiques han sigut deplorables, de jutjat de guàrdia segurament. Tot això en el llarg mandat de CIU Amposta, que si és veritat, recolzat pel 25% de la població, que genera la majoria absoluta en el nostre sistema.

Alcalde, a tu i tots els càrrecs polítics per elecció de sufragi i directa vos pago jo conjuntament amb els altres ciutadans, tinc, tenim dret a la transparència, a saber que és dels nostres diners, els nostres estalvis que ens aneu a treure en bé de tots, i he dit bé, treure. En altres temps eren diners que ens tocava aportar a cada un amb una referència, la renda de cada u.
Ara és diferent, nosaltres els ciutadans tenim responsabilitats, vosaltres els polítics pareix que no.

Alcalde! Dins d'este gest de transparència, et demano públicament que ens digues quant ens costa als ampostins/es tots els sous pagats a l'any a polítics eligits per sufragi i directament de càrrecs de confiança, així com els complements d'alguns funcionaris en l'exercici de control d'alguns dels departaments adjunts a l'administració municipal.

La casa reial l'esta fent, alcalde, en el que et toca, tu ets sentes un rei, tens subdits, ja que fomentes el clientelisme, els ciutadans que creiem en el dret volem saber.


Salut i república!

4 comentarios:

Josep Gironès Descarrega dijo...

La casa Reial vol mostrar una transparència inútil, ja que si no existís no caldria demostrar res.

Anónimo dijo...

jo mes que demaanr-li això per qeu es pot consultar
preguntarai quant es cobra per assistencia a cada pleno, junta de govern, comissó etc igual ensportem una sorpresa

Anónimo dijo...

I les gratificacions que dona als funcionaris que li cepillen entre ells la seva dona, sira per repartir propaganda del partit en hores de treball

Anónimo dijo...

Potser es veritat a casa meva va vindre a donar una invitacio ans de les municipals a un mitin que feia el seu home al pavello i eren les 12 del migdia