sábado, 7 de enero de 2012

CAVALCADA DE REIS UN DEU!





Cal veure com es pot transformar qualsevol acte , amb la participació de la ciutadania. El que ha començat com un retall de despeses per part dels nostres polítics s'ha transformat en un acte més multitudinari que mai, en aparencia.

Segur que alguns ja es voldran penjar la medalla, d'això res! No es necessita saber molt per a trobar els diversos motius que estan portant totes les festes a este punt de participació.

El major motiu, com esta passant en altres actes ( festes majors) és la crisi, la gent té limitats els seus recursos econòmics, per tant, lés seues surtides  fora de la ciutat no les realitza i es queda a casa.

El temps, inclús que amb vent, les temperatures tan agradables afavorien el sortir de casa.

També el recorregut allargat et fa tindre un visió  diferent de la participació.

El que no s'han donat compte  els nostres polítics és que Amposta a canviat el seu centre de gravetat, que el triangle plaça del mercat, avinguda Santa Bàrbara, mitat de l'avinguda de la Rapita ja no són el punt representatiu per a les aglomeracions multitudinàries, ademes que en tot sistema solidari es repartixen qualsevol bé que afavorisca el benestar del ciutadà en el seu oci. A qui no li agrada estar en el seu portal disfrutant de l'alegria amb tots els seus veïns. L'harmonia ciutadana és el millor per a convivència. En la nostra societat són tan grans les contradiccions, com per exemple podem veure al grup governant, nacionalistes, contra el centralisme espanyol, que fomenten el centralisme de Barcelona però ademes en la seua pròpia ciutat també fomenten el centralisme en qualsevol acte que realitzen, amb l'agreujant que sempre són per a beneficiar als sectors de pressió.

Cal aclarir-se, canviar totes les nostres formes de procedir, esta comprovat que la ciutadania respon, sempre que siguen coherents els motius, les formes i la raó de ser de l'acte. Tots els actes tradicionals són motius de participació si la seua mateixa concepció és participativa. Tots sabem que hi ha molt tècnic especialitzat en la ignorància del comportament humà i que ademes necessita grans recursos econòmics sinó és incapaç de crear atracció a cap acte multitudinari.

A la nostra regidora de festes li estan sortin prou bé les coses, veritat que la conjuctura, la casualitat i el moment econòmic l'estan ajudant, però segurament que algun sentiment seu també interferix que quelcom esta canviant. Esperem que es done compte que la maxima participació és el que millora més els grans canvis, el centralisme de  les decisions de poder només fan una societat dependent sense capacitat  de reacció de qualsevol tipus, es fomenta l'apatia.
 No se si sera veritat, la regidora ho confirmara, peró ja és parla que l’arrivada d’el bou capallaçat és fara també començant per lligallo. Tambe segurament beneficiara la participació.

3 comentarios:

Josep Gironès Descarrega dijo...

Si en Rafel Serret assegura que la regidora té algun mèrit, és que aquest ha de ser molt gros.
És un mestre molt exigent!

Anónimo dijo...

si un exit molt gros, com el desfile dels vestits de paper jajajajaj, q va ser un insult per als models i diseñadorss.......

Anónimo dijo...

Ja comença a ser hora de pensar a qui votem ja que CIU dona bous ,no pà. Pensem qui som i que no hem de pagar la corrupció en donar llocs de treball super remunerats a "los niños bonitos" del règim super requeteven pagats cobrant lo que nosaltres cobrem al trimestre en un mes. CIU és el PP en catala i favoreix a les classes altes i a ells i els seus satelits. Pensem qui som i no tans de bous que és el caramel que ens donen.L'ÚNIC....