martes, 26 de enero de 2010

POT SER?

Hem arribat a un extrem on la capacitat d'analisis i d'opinió de les persones ja no existix, més ben dit, no és té en compte per a rés. Avui preval la consigna piramidal. Se'ns prepara un tema des de dalt, i des del mateix moment que els quatre hagen decidit que la proposta o la reivindicació és per a ells la correcta, assenta càtedra. I això és així des del sectarisme dels partits fins a la més menuda associació composta per dos persones. Dalt de totes les piramides existents, esta l'absoluta veritat. No existix el debat paritari.
Ningú pot obrir boca, demanant informació a lés dos parts enfrontades, perquè l'etiqueta esta preparada per a posar-te la en la solapa. Tothom callat, que els més “llestos” ens resolguen els problemes.
Molts dels què governen les organitzacions, haurien de fer un stage en les democràcies avançades. Inclús que s'estiguen deteriorant també.
Els ciutadans podem constatar que l'important són, les vegueries, l'estatut, l'emigració, etc. Els bancs s'estan quedant les nostres cases, les empreses no poden més i tanquen portes, i l'important és a veure qui podrà col•locar mes funcionaris en les noves institucions i qui detindra el poder.
Volen col•locar cementeris nuclears, i sense cap informació per part de ningú, uns diuen si, per interessos econòmics i els altres diuen no per, perill a la salut , les dos parts tindran les seues raons, i ningú vol escoltar a l'atre. El que fan, és enfrontar-nos als que rebem sempre tots els cops.
Un, sent ministre treu el cementeri per a construir-ho, i després el mateix, sent president de la comunitat, diu que no ho vol en la seua comunitat, quina credibilitat pot tindre, ens queda només acollonir-mos, hi ha perill de veritat.
A veure si ens aclarim, sinó, a este pas ens morim tots, però de fam, i sino, vindrà el veí a matar-nos per a poder llevar-nos el menjar.
Segur que tots, ja m'han posat la seua etiqueta, totes distintes, segons qui siga el catedràtic.
Despertarà el ciutadà? O ja no quedara ningú, com en la poesia.

No hay comentarios: