domingo, 10 de enero de 2010

VEGUERIES

Voldria fer un comentari, d'aquells que quan no els agraden als polítics, de forma despectiva diuen “comentaris de café davant d'un carajillo” segurament que els comentaris davant d'un wiski de malta són mes polítics i tècnics. També cal dir que els comentaris sempre es fan en locals públics, siguen de més o menys categoria.

La divisió territorial de Catalunya, la que voldriem (ajuntaments, Consells comarcals, Vegueries, Generalitat) quatre administracions prop de l'administrat. Afectaria la constitució i també a la divisió territorial d'Espanya. Un canvi radical a les estructures de l'estat espanyol, per tant inabastable avui en dia.


Mentres la majoria estem lluitant per sobreviure, els polítics del nostre país mos estan venent la vegueria com si fóra la solució als nostres problemes, i que la relació de l'administrat amb l'administració sera millor. No s'entén, si el que es pretén és augmentar les administracions. Més paperam, i la finestra uníca?

Quantes administracions existixen en l'actual divisió territorial (l'ajuntament, el consell comarcal, la diputació, l'autonòmica i l'estatal) és a dir cinc administracions. Ara se li vol agregar una altra! La sexta administració .

Els que fem els comentaris davant d'un carajillo, que som molts, ens preguntem, que ens beneficiara la vegueria als ciutadans? Quants seran els costos de lés seues estrutures? El crear una altra administación significa mes funcionari per a administrar la mateixa riquesa, no equival a empobrir-nos més?

La pregunta als nostres polítics, demanant que siguen intel•ligibles les respostes, quins beneficis aportaran a la ciutadania les vegueries, sense eliminar altres administracions.

Perdonen les possibles favades dites, esperant que el sentit comú prevalga.

No hay comentarios: