domingo, 2 de septiembre de 2007

EL MEDI AMBIENT

El medi ambient a les terres de l'Ebre



Diu la veu popular, que les nostres terres té l'índex mes alt de càncer de Catalunya. Sera per l'utilització dels pesticides, herbicides, insecticides per als conreus del cultiu de l'arròs? Ho sera perquè som la zona mes nuclearizada de tot el país? Ho també pot ser a causa dels abocaments d'Ercros al riu Ebre? Sera perquè els nostres acquifers estan saturats de nitrats? Després de tanta merda, algú dubta del perquè se diu que les nostres terres son el cul de Catalunya.
Una altra cosa, sabien que la resta de Catalunya esta protegida, per una norma d'obligat compliment, del bon ús dels abocaments de residus, i nosaltres no. S'entén que el centralisme català ho permeta, però que fan els nostres ajuntaments que no legislen ordenances que cobrisquen este buit legal?
Esta assabentada la ciutadania, que hi ha diversos projectes en marxa que poden ampliar el que les nostres terres siguen un dels femers mes grans de la península.
D'una banda, esta el projecte dels aerogeneradors en les nostres costes, després, la construcció d'un magatzem nuclear a Ascó o en Vandellós i per a arredonir, l'aprofitament del pou petrolífer Amposta com magatzem de gaz, no s'entén això de magatzem, quan en la costa es vol fer una planta per a distribuir el gaz. Val que es diga, en algun lloc s'ha de fer? Però tenim sempre que ser nosaltres els que ballem amb la mes lletja? És que no pot ser, que estos projectes es facen en altres llocs. Ademes, això del transvasament de l'Ebre no s'ha acabat.
Pinten bastos, que fan els nostres companys, polítics d'esquerres.
L'única esperança és que surten moviments en contra, i de moment Alcanar, esta demostrant que hi ha un conscienciació popular en el que concernix al magatzem de gas. Quina herència deixarem per al futur, amb tanta brutícia en les nostres terres, el nostre patrimoni esta en perill, i el patrimoni és tant el personal de cadasc-un, com la naturalesa. Si pases cualsevol cosa, penseu que tots els nostres bens serien sustituits en un altre lloc? O que les nostres terres es podrien a tornar a aprofitar?

No hay comentarios: